Film: Vaiana

Zaterdag 13 oktober 2018

De avontuurlijke en dappere Vaiana heeft één grote missie: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders in ere herstellen. Ze wil zichzelf bewijzen als grote navigator om haar volk te redden. Tijdens haar reis ontmoet Vaiana de ooit machtige halfgod Maui, die haar gids wordt. Op de open oceaan ontmoeten ze enorme monsters die hen proberen dwars te bomen, maar gaandeweg vervult Vaiana de eeuwenoude zoektocht van haar voorouders en vindt ze wat ze altijd al zocht: haar eigen identiteit.

Vaiana is zeker geen typische prinses van het hulpeloze afhankelijke soort, maar een stoere, geëmancipeerde vrouw. De bevolking van het Polynesische eilandje met hagelwitte stranden en palmbomen, leeft gemoedelijk en in harmonie met elkaar, terwijl Vaiana van jongs af aan al wordt aangetrokken door de oceaan. 

De film lijkt een beetje op een musical met een aantal hele leuke liedjes. Geregisseerd door het bekende filmmakers team Ron Clements en John Musker (De Kleine Zeemeermin, Aladdin, De Prinses en de Kikker) en geproduceerd door Osnat Shurer (Lifted, One Man Band).

Zaal: De Halde Aanvang: 19:30 Duur: 110 minuten Limonade pauze