Alfon Oekie

Woensdag 8 en donderdag 9 juli 2020

De band Alfon Oekie is al jaren een zeer goede bekende van Scorlewald. Deze zomervakantie zullen zij vanwege de Covid een serie mini-concertjes geven, in de tuinen van de verschillende woonhuizen. Bij slecht weer verplaatsen we ons naar de grote tent op het sportveld, waar de woongroepen dan zelf één voor één langskomen.

Alfon Oekie brengt bijzonder muziektheater van eigen liedjes, dat het best te vatten is als een creatieve hutspot van wereldmuziek, kleinkunst en alternatieve pop. En het publiek doet zeker mee!

Het collectief is ontstaan in 2011 en werd al snel een begrip in Alkmaar en een graag geziene act in de regio. De muzikale roots  van de vaste leden zijn nogal divers en exotisch. Zo stookt Martijn Komen onvermoeibaar het Balkanvuur met zijn onafscheidelijke accordeon. John Eilert tovert Harmonieën met zijn gitaar en Ukelele. Ferme klappen en rake ritmes krijg je voor je oren van drummer Yoram van de Reep. En dan is er het onnavolgbare snarenwonder Bart Meeuse, die met zijn kleine mandoline en gigantische contrabas iedereen de mond snoert in zijn rake stortbuien van hoge en lage tonen Met deze topmuzikanten betovert Friso Vonder als plankenmagiër het publiek met zijn lyrische en soms opzwepende liedjes die zelden zonder boodschap zijn. Alfon Oekie heeft een eenvoudige drijfveer; zichzelf zijn, het leven vieren en harten vervullen met fijne muziek.

Kortom: Een echte feelgood ervaring om je oren bij af te likken.
 
(het werd uiteindelijk een bijzonder mooie regenachtige dag... in de tent)

Contrabas en Mandoline: Bart Meeuse
Drums en Percussie: Yoram van de Reep
Ukelele en Gitaar: John Eilert
Gitaar en zang; Friso Vonder