Duas Luas

Woensdag 22 en donderdag 23 juli 2020

Zangeres Betty Borstlap en gitarist Ton Mulders zullen de derde week van onze zomervakantie een serie mini-concertjes geven. Dit is voor ieder woonhuis afzonderlijk om kruisbestuiving van Corona te voorkomen. Twee andere groepen gingen hen al voor in deze Scorlewald-marathon. De huizen op het terrein gaan één voor één naar de grote tent en de buitenhuizen worden bezocht in hun eigen tuin.

Ton en Betty die allebei een rijke muzikale geschiedenis hebben, vinden elkaar in een diepe liefde voor mooie melodie, passie voor bloedstollende harmonie en een grote gevoeligheid in hun tekstbeleving. Muziek maken is een essentieel deel van hun leven!

Ton heeft o.a. gespeeld in Improvisatie Duo met Marije Nie, in Camusto met bassist Mark Boesfeld en in Call Quiet met zangeres Margreet Ravestein. Met de band Twenty Brothers heeft Ton de 'Grote prijs van Nederland' gewonnen. De laatste jaren is hij steeds vaker actief als componist met muziek die elementen bevat uit zeer uiteenlopende windrichtingen. Zo schreef hij de muziek van enkele muziek-theaterproducties zoals 'Kahn' in 2020. Hij studeerde klassiek gitaar aan het Sweelink conservatorium.

Betty heeft een veelzijdige muzikale ontwikkeling doorgemaakt met een grote staat van dienst: Van Jazz en Bossanova naar Wereldmuziek en Bach terug naar geïmproviseerde jazz en een vrije manier van muziek maken. Jaren heeft zij als vaste zangeres met de  folkband Unicorn gezongen in binnen en buitenland. Sinds 2018 vaste zangeres van de Burnbrigade Bigband met hun interessante, eigenwijze repertoire. Kortom: Een zangeres Pur sang! Ze heeft 'Jazz-zang' gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Tegenwoordig richt zij zich naast het zingen en lesgeven (Lichtenbergmethode) ook graag op tekstschrijven.