Het Geheim van de Parel

Zaterdag 1 juli 2023

Door onze zintuigen kunnen wij de natuur om ons heen waarnemen. Prachtige vormen en kleuren openbaren zich en hebben misschien wel een verborgen boodschap voor ons. Het is aan ons om hier herkenning in te vinden en ons weer een geheel met de natuur te voelen. Opnieuw verbinding aangaan met de wereld om ons heen en zo als zoekende mens tot steeds meer zelfkennis komen.

In het waarnemingsproces, waarbij verwondering een mooi begin is, komen wij voortdurend vragen tegen. Hoe is het mogelijk dat al deze vormen in verschijning treden? Wat heeft het met ons te maken? Is er een andere wereld die zich openbaart, die wij zo moeizaam kunnen waarnemen? Wat werkt daar allemaal aan mee? Groeiprocessen die opeens op gang worden gebracht!

Daarom is de parel ook zo'n prachtig natuurfenomeen. Op raadselachtige manier ontstaat hij in het verborgene als de genezing van een wond. Door een innerlijke storing van bijvoorbeeld een zandkorrel die in de oester binnendringt, ontstaat de parel. Een jarenlang weven van dunne parelmoervliezen, die zich uiteindelijk tot een mooi glanzend bolletje vormen.

Door middel van euritmie, spraak en muziek zullen raadselen rondom de Parel en andere natuurverschijningen hoorbaar en zichtbaar worden gemaakt. Eveneens de worsteling van het menselijk Ik om tot besef van de werkelijkheid te komen. Het is een mozaïekprogramma waarin o.a. gedichten van E. van Ruysbeek in de euritmie worden uitgebeeld, muziek van Arvo Pärt wordt gespeeld en verschillende tekstfragmenten, uit o.a het Nieuwe Testament, zullen worden voorgelezen. Misschien kunnen we iets leren door de verschijning en het ontstaan van de parel wat betreft de worstelingen die we in ons aardse leven tegenkomen.

Zaal: De Halde Aanvang: 19:30 Duur: 45 minuten Geen Pauze