Popkoor Different

Zaterdag 25 november 2023

Het is wetenschappelijk bewezen: Zingen maakt Gelukkig! Muziek verbindt en inspireert mensen van alle leeftijden, afkomsten en gezindten. Dat geldt zeker voor Popkoor Different uit Broek op Langedijk. Al meer dan 9 jaar repeteren de leden wekelijks voor de diverse concerten, optredens en theatershows. Of gewoon, omdat een mooi nummer ertoe uitnodigt om ingestudeerd te worden! Met deze tournee nemen ze ons mee op reis naar het jaar 2000 en 'beyond' met Engelstalige songs en Nederpop.

Different is anders, zij lezen geen noten, maar oefenen vanaf een tekstblad en werken volgens de Singergy-methode. Deze methode is gebaseerd op het PK-principe: Plezier = Kwaliteit. Dat ze plezier hebben en genieten is duidelijk te zien tijdens hun repetities en optredens.

Daarnaast gaan ze voor kwaliteit en een eigen geluid, dat door eigen arrangement van de dirigente nèt even anders klinkt. Sinds Maart 2015 heeft Ina Hazewinkel de muzikale leiding over het popkoor. ​Ina pakte de gelegenheid aan, om samen met het koor aan een nieuw repertoire te werken met haar eigen arrangementen. Different wordt begeleid door een vaste band met Sil (piano/gitaar), Thomas (basgitaar/banjo), Ron (gitaar) en Wim (drums).


Zaal: De Halde Aanvang: 19:30 Duur: 50 minuten Pauze: Limonade