Scrooge - De Musical

VRIJDAG 15 december 2023 om 19:30

Theatergroep Apollo komt voor Scorlewald op vrijdagavond de musical 'Scrooge' opvoeren. Op zaterdag doen zij de uitvoering voor hun eigen vaders en moeders.

Londen 1850. De gierige zakenman Ebenezer Scrooge heeft een hekel aan Kerstmis. Hij hekelt de feeststemming en alle mensen die elkaar feliciteren en vooral de liefdadigheidsacties die alleen maar geld kosten. Maar dan krijgt hij op Kerstavond bezoek van de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley. Die waarschuwt hem dat het slecht met hem afloopt als hij zo gierig en onmenselijk blijft. Marley kondigt aan dat Scrooge die nacht nog drie geesten zal ontmoeten. Die zullen hem een kijkje geven in zijn verleden, heden en toekomst. 

De eerste Kerstgeest neemt Scrooge mee naar zijn verleden. Scrooge ziet hoe hij als kind een gelukkig en onbezorgd leven leidde. Hij ziet ook hoe zijn hart langzaam maar zeker verhardde totdat hij de gierige en onmenselijke man werd die hij nu is.

De tweede Kerstgeest neemt Scrooge mee naar het heden. Scrooge ziet hoe zijn werknemers hem met afschuw bekijken. Hij ziet ook hoe zijn neef Fred hem met Kerstmis wil feliciteren, maar dat Scrooge hem bars van woede de deur uit jaagt.

De derde Kerstgeest van de toekomst, neemt Scrooge mee naar de toekomst. Scrooge ziet hoe zijn werknemers zijn bedrijf overnemen en hoe zijn neef Fred en zijn gezin in armoede leven. Scrooge ziet ook zijn eigen graf. Hij is geschokt door wat hij heeft gezien, maar zal Scrooge zijn leven veranderen?


Zaal: De Halde Aanvang: 19:30 Duur: 70 minuten Geen pauze