Regionaal Jeugdorkest

Zaterdag 3 februari 2024

Lieve bewoners van Scorlewald!

Inmiddels ben ik alle nachten aan het tellen tot het moment dat we met het Regionaal Jeugdorkest Artiance weer bij jullie langs mogen komen op 3 februari. We spelen de beroemde papapapaaaa, oftewel, de 5e symfonie van Beethoven. Maar ook zachte muziek van een Nederlandse componist, vrolijke muziek uit de film Kingdom Dance en we gaan met z'n allen zwieren op een romantische wals. En ik vraag me ook af.... wie is er jarig deze week, want voor jou spelen we dan 'Lang zal ze leven'.

Hartelijke groet, Otto















Het Regionaal Jeugdorkest Artiance onder leiding van Otto de Jong is voor Scorlewald altijd weer een geweldig feest. Inmiddels bestaat het orkest uit 55 jonge musici van 10 tot 18 jaar. De jongeren krijgen een uitstekende kans om te leren spelen in een uitgebreide orkestbezetting. Het samen muziek maken is leerzaam en fun!

Het orkest treedt ieder jaar op in de Grote Kerk in Alkmaar, tijdens de Van Foreest Publiekslezing en de Doden-herdenking. Daarnaast verzorgt het optredens op veel andere plaatsen in binnen- en buitenland. Otto de Jong: "Het is belangrijk dat orkest-leden ervaring krijgen in het spelen van verschillende muziekstijlen én voor divers publiek." Naast klassieke werken worden er uitstapjes gemaakt naar de jazz-, film- en popmuziek.

Zaal: De Halde Aanvang: 19:30 Duur: 60 minuten Pauze: Limonade